Skip to main content

Asociația Casa Internațională a Artiștilor Bușteni

Născută din inițiativa și viziunea violonistei Iuliana Münch Geambașu, Asociația Casa Internațională a Artiștilor Bușteni are drept misiune să ofere o rezidență de creație cu caracter excepțional în România. Ea dă posibilitatea artiștilor, în special celor de muzica clasică, de a conlucra și crea o perioadă de timp împreună, într-un spațiu special adaptat pentru a favoriza schimburile de idei, studiul muzical intensiv și colaborările durabile.

Pentru realizarea proiectelor sale, asociația pune la dispoziție numeroasele contacte de cel mai înalt nivel în domeniul culturii, dobândite în ultimii 30 de ani de activitate în afara țării, în special în Germania, și promovează vizitele unor jurnaliști și oameni de afaceri străini din domeniul cultural, care pot ajunge astfel să cunoască potențialul cultural și artistic românesc dintr-o nouă perspectivă.

Descrierea proiectului:

Proiectul actual al asociatiei poartă numele „Rezidențe muzicale Internaționale“ și este conceput ca un element de bază pentru crearea de rețele profesionale pentru tinerii artiști de muzică clasică. Un accent deosebit se pune pe pregătirea tinerilor muzicieni pentru competițiile instrumentale internaționale. Tineri deosebit de talentați din România și Germania sunt invitați la Casa Artiștilor să întâlnească și să învețe de la artiști internaționali consacrați, într-un mediu armonios, în mijlocul unei naturi splendide.

Prima ediție „Rezidențe muzicale Internaționale“ va avea loc între 22 iunie – 30 iulie 2023 și va fi realizată împreună cu Institutul Universității de Muzică din Köln Pre-College Cologne și Liceul Național de Muzică „Dinu Lipatti” din București. Printre soliștii și profesorii de renume care vor participa la cursurile de măiestrie sunt profesoara universitară Ute Hasenauer (vioară, Universitatea de Muzică din Köln), solista și profesoara universitară Ioana Cristina Goicea (vioară, Universitatea de Muzică din Viena), solistul violoncelist Andrei Ioniță și solistul pianist și compozitor André Parfenov (lector al Unversității de Muzică „Felix Mendelssohn Bartholdy“ din Leipzig).

Fiecare rezidență muzicală se va încheia cu un concert public.

Partenerii proiectului:

Sponsor principal: