Skip to main content

Întâlniri artistice de excepție în mijlocul unei naturi superbe! Tineri elevi deosebit de talentați sunt invitați să-și perfecționeze harul interpretatoric prin întâlnirile cu muzicieni remarcabili din toată lumea. În cadrul cursurilor de măiestrie ei au oportunitatea să-și aprofundeze cunoștințele și să-și perfecționeaze abilitățile.


După un concert de mare succes cu sala plină și un public entuziasmat pe 28 iunie 2023 in Brasov, s-a încheiat o remarcabilă primă ediție a întâlnirilor internaționale de la Casa Artiștilor Bușteni. Ea a reunit elevi-instrumentaliști din Germania și România sub îndrumarea profesorilor de la conservatoarele de muzică din Köln și Leipzig.

A doua ediție a Rezidenței Muzicale Internaționale Bușteni este dedicată muzicii de cameră în combinația vioară și pian. Pentru această întâlnire preia celebrul Parfenov Duo conducerea muzicală, una dintre cele mai marcante formații de muzică de cameră din Germania, fiind compusă din violonista Iuliana Münch și pianistul compozitor Andre Parfenov.
Prin conceptul său de excepție implicând compozitorul pe scenă, Parfenov Duo și-a câștigat un loc aparte în scena de muzică clasică din vestul Europei, atât prin concertele sale cât și prin înregistrările discografice de succes.

Pentru tinerii instrumentalisti, muzica de cameră este un domeniu nou. În această etapă de viață și cunoaștere toți tinerii interpreți sunt focusați pe activități solistice. Cu totul inedit pentru tinerii muzicieni este aprofundarea unei lucrari in directă colaborare cu compozitorul. Cine ar putea mai adecvat să le mijlocească tainele și măiestria muzicii de cameră decât două personalități solistice marcante cărora le-a reușit deja contopirea într-un întreg?

Concertul final al acestei întâlniri muzicale va avea loc la Brașov, duminică, 17 septembrie 2023, ora 17 la Centrul Multicultural al Universității Transilvania. Alături de tinerii soliști va concerta și Duo Parfenov.

Asociația Casa Internațională a Artiștilor Bușteni a fost fondată de violonista de origine română Iuliana Münch Geambașu. Ea este inițiatoarea și organizatoarea rezidențelor muzicale, pentru care pune la dispoziție conexiunile ei artistice în întreaga lume.